arrow_drop_up arrow_drop_down
21 May 2019 

WhatsApp een eerste levensbehoefte? Data Just Right

Is WhatsApp een eerste levensbehoefte? Een interessante vraag die columnist Jasper van Kuijk stelt in De Volkskrant. Hoeveel mensen ken jij die geen gebruik maken van WhatsApp? In mijn omgeving maar een of twee. Ik weet nog dat Facebook eigenaar werd van WhatsApp. Dus besloot ik om er geen gebruik meer van te maken. Dat heb ik nog geen week volgehouden. Een SMS-je is toch echt minder leuk dan een WhatsApp-je. En ik miste mijn familie, mijn vrienden en mijn groepjes. Vandaag de dag stuur ik dagelijks app-jes. En eerlijk gezegd: ik zou niet zonder kunnen.

WhatsApp logo

Een eerste levensbehoefte?

Jasper van Kuijk stelt dat WhatsApp een eerste levensbehoefte is geworden.  Omdat je er niet meer om heen kunt. Geen WhatsApp betekent het niet kunnen deelnemen aan de vele groepen. En dat betekent het missen van informatie en foto’s. Wat soms niet erg is, maar ook vaak genoeg kan leiden tot sociale problemen. Met Facebook als eigenaar en diens slechte privacyreputatie zou je misschien wel willen uitwijken naar een ander alternatief. Maar wees een eerlijk: wie van je contacten zit op het meer veilige Signal of Telegram? Vrijwel iedereen zit op WhatsApp. 

Bonuskaart AH

Enkele jaren geleden werd afgedwongen dat ook met een anonieme bonuskaart korting kon worden gekregen bij de Albert Heijn. En dus niet alleen met een bonuskaart op naam. Privacy mocht geen luxeproduct zijn voor hen die dat konden betalen. Het beschermen van je persoonsgegevens betekende namelijk het missen van alle aanbiedingen. En dat zou de consument simpelweg te veel kosten.

WhatsApp is hetzelfde

Dezelfde redenering zou nu op moeten gaan voor WhatsApp volgens Jasper van Kuijk. Want is dat niet inmiddels feitelijk een nutsvoorziening, een eerste levensbehoefte, net als de boodschappen in de supermarkt? Als we deze redenering volgen, mag Facebook niets doen met de data die wij versturen via een appje. En dat klinkt ons wel prettig in de oren.  

Lees hier de column van Jasper van Kuijk  

BestStephania

By

BestStephania

on 27 July 2019

I see you don't monetize datajustright.nl, don't waste your traffic, you can earn additional bucks every month with new monetization method. This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more details simply search in gooogle: murgrabia's tools

Place comment

Cookies