arrow_drop_up arrow_drop_down

Privacy voor ZPP en MKB klein

In één dag stap voor stap je privacyzaken op orde - vrijdag 5 juli 2019

Start hier

Heb je een papieren of digitaal document/bestand met daarin de gegevens van je klanten? 

Verstuur je nieuwsbrieven of maak je gebruik van social media of google analytics?

Heb je een website met een webformulier of de mogelijkheid een reactie achter te laten?

Heb je een inhoudelijk dossier van de gegeven dienstverlening aan je klanten?

Bewaar je een of meer van de volgende gegevens: namen, (zakelijke) e-mailadressen, (zakelijke) telefoonnummers, bedrijfsgegevens (zzp, eenmanszaken, vof's)? 

Een of meer vragen met ja beantwoord? Dan is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ook op jouw bedrijf van toepassing! En zal je je privacy dus op orde moeten hebben om onnodige en vermijdbare risico's te voorkomen.

Praktisch

Een praktische benadering van de privacywetgeving, waarbij je de hele dag aan de slag gaat met je eigen bedrijf

Een vliegende start

Na deze dag heb je de verschillende onderwerpen uit de privacywetgeving waar je iets mee moet in de basis staan

Zelfredzaam

Je leert alles zoveel mogelijk zelf te doen. Je gaat de privacywetgeving begrijpen. Wij ondersteunen waar nodig.

In een dag al je privacyzaken op orde?

Direct aanmelden


Het privacy event

Tijdens ons privacy event nemen we je mee op een praktische, niet-juridische manier door de privacywetgeving. Je gaat die stappen zetten om voor jouw bedrijf de privacyzaken op orde te hebben op een wijze die past bij jou en jouw bedrijf.


We beginnen bij een stukje bewustzijn. Wat is de gedachte achter de privacywetgeving en waarom moet je er eigenlijk iets mee willen doen? Vervolgens gaat je je dienstverlening onderzoeken. Wat doe je? En wat heb je daar eigenlijk voor nodig. Vanuit deze feitelijke situatie lopen we stap voor stap de privacywetgeving langs en laten we alle onderwerpen aan bod komen. Naast datalekken en de rechten van betrokkenen staan we ook stil bij e-mailmarketing, cookies en de E-privacyverordening.


Aan het eind van de dag ga je naar huis met de basis voor het privacybeleid van jouw onderneming, voldoende kennis om er zelf mee verder te gaan en een voldaan gevoel.


Stel niet langer uit wat je toch een keer moet doen, verlies geen onnodige energie meer en kom naar ons privacy event!


Uiteraard zorgen wij voor een goede lunch. Ook is er voldoende tijd om te netwerken met de andere ondernemers.

Inhoud

Grondslagen en beginselen

Data delen met andere bedrijven

Rechten van betrokkenen en datalekken
E-mailmarketing en E-privacyverordening

Privacy statement

Wil je af van dat vervelende knagende gevoel dat de AVG je geeft? 

Stap 1: Weten wat je doet

De eerste stap is je realiseren wat je doet als je aan het werk bent in jouw bedrijf. Op basis daarvan kun je vaststellen of je voor deze verwerkingen een geldige grondslag hebt en of je de gegevens rechtmatig verwerkt. Je ontdekt welke aanpassingen wellicht nodig zijn om jouw bedrijf AVG-proof te krijgen. We helpen je bij het maken van keuzes. 

Stap 2: De beginselen kunnen toepassen

Om ook na deze dag je privacyzaken op orde te houden is het nodig om te begrijpen wat de beginselen uit de privacywetgeving zijn. We lopen de beginselen langs terwijl je ze direct toepast op je eigen bedrijf. De beginselen vertellen niet wat je moet doen, maar wel waarmee je rekening moet houden en hoe je ze kunt toepassen in jouw bedrijf.  

Stap 3: Data delen

Vrijwel elk bedrijf maakt gebruikt van andere bedrijven om de dienstverlening goed vorm te kunnen geven. Inzicht hebben in deze derde partijen en deze kunnen herkennen als wel of juist geen verwerker is van belang. We leggen je de verschillende varianten uit en leren je hoe je snel verwerkersovereenkomsten kan screenen.

Ja, ik wil mijn zaken op orde hebben!

Meld je nu aan!

Stap 4: Processen op orde

Om goed te kunnen omgaan met datalekken en met rechten van betrokkenen is het allereerst van belang te weten wat je hiermee moet. Vervolgens kan je bekijken hoe je dit proces op dit moment heeft ingericht en of dat voor jou de beste manier is. Het gaat enerzijds om tijdig correct kunnen reageren én het zo efficiënt qua tijd kunnen inrichten. We zorgen voor formats die je kunt aanpassen.

Stap 5: Privacy statement

 Aan het einde van de dag heb je alle informatie verzameld die je nodig heeft om je privacy statement te schrijven. Wij helpen je hier uiteraard bij. Een algemeen format is echter nooit te geven. Er is immers maar één bedrijf net zoals die van jou. Inzicht hebben in datgene wat je doet (vanuit AVG oogpunt) en het maken van eigen onderbouwde keuzes zijn van belang. Het privacy statement is daarom het sluitstuk van je privacybeleid.
  1. Onnodig klantenverlies omdat je je privacyzaken niet op orde hebt

    Uit onderzoek blijkt dat potentiële klanten de omgang met privacy steeds zwaarder meewegen bij hun keuze om wel of geen klant te worden. Ook is al meerdere keren gebleken dat na een datalek klanten weglopen van bedrijven.

  2. Veel kostbare tijd kwijt zijn aan zaken waarmee je niet direct inkomsten genereert en die niet je interesse hebben

    Het is gebleken dat het op orde hebben van je privacybeleid ertoe leidt dat je minder tijd kwijt bent aan privacyvraagstukken zoals verwerkersovereenkomsten en rechten van betrokkenen.

  3. Onverwachte (hoge) kosten omdat je niet weet waar en welke risico's je bedrijf loopt

    Bedrijven die aan de slag zijn gegaan met implementatie van de privacywetgeving krijgen vaak zodanige inzichten in hun interne processen dat zij daardoor vaak meer risico's kunnen mitigeren dan alleen op het gebied van privacy.

Praktisch

Datgene weten wat je nodig heeft voor jouw bedrijf. Niet meer en niet minder. 

 Bevlogen

Wij vinden privacy gewoon heel leuk en brengen ons enthousiasme graag over.

Een dag

Samen met anderen op een prettige locatie kan je veel bereiken in één dag.

Ondersteunend

Wij ondersteunen je bij de  grote vraag wat je kunt doen om privacy te waarborgen

Investeer in je bedrijf en maak je privacy op orde!

Direct aanmelden

Inclusief een goed verzorgde lunch

Stephan Dunweg

Jurist, privacy expert

Stephan heeft meer dan 20 jaar ervaring met het juridisch adviseren van NGO's en commerciële bedrijven, waaronder franchisegevers, financiële sector, entertainmentsector, webwinkels en  MKB bedrijven. Als externe bedrijfsjurist heeft hij zijn klanten ook geadviseerd op het gebied van privacy. Hij is onder andere gespecialiseerd in contractenrecht gericht op ondernemers

Josine van der Brug

Jurist, privacy adviseur, Functionaris voor Gegevensbescherming
Josine geeft sinds 2009 juridisch advies aan organisaties in de non-profit sector. Vanaf 2016 adviseert zij ook op het gebied van privacy en in 2017 is zij CDPO geregistreerd. Zij is een enthousiaste trainer/docent met een praktische insteek, die juridische issues helder kan uitleggen. Zij heeft tevens ruime ervaring als lid Raad van Toezicht en Functionaris voor Gegevensbescherming.
00
days
00
hours
00
minutes
00
seconds
€ 497,-
€ 367,-

Reserveer nu tijdelijk met korting

Reserveer nu tijdelijk met korting uw plaats voor ons privacy event in Rotterdam en begin met het op orde krijgen van privacy in jouw bedrijf! 
Vrijdag 5 juli

497,-

9:30 - 16:30
Rotterdam
Cookies